Forumul Regional al Minorităților Naționale Etnice, Lingvistice și Religioase la Viena

La data de 2-3 Mai, Mihail Plaținda - Președintele Platformei Tineretului pentru Solidaritate Interetnică a participat la Forumul Regional al Minorităților Naționale Etnice, Lingvistice și Religioase la Viena.
 
De asemenea a făcut cunoștință cu Raportorul special al ONU privind drepturile minorităților Fernand de Varennes și alți colegi din diferite țări din Europa și Asia Centrală.
 
"Un astfel de schimb de bunele practici este o experiență foarte benefică pentru activitatea noastră. În calitate de președinte al Platforma Tineretului Pentru Solidaritate Interetnică am intervenit în cadrul Forumului cu recomandările ce țin de importanța acordării atenției speciale tinerilor din minorități, mai ales din regiuni, care sunt un grup mai vulnerabil. De asemenea am subliniat importanța abordării intersecționale a subiectului tinerilor din minorități, pentru ca deseori, tinerii pot avea mai multe criterii de vulnerabilitate decât etnia, limba sau religia (refugiati, LGBTQ+, persoanele cu HIV, persoanele cu dizabilități, etc). Denumirea Forumului regional din acest an este Review, Rethink, Reform. Tinerii sunt și trebuie să devină o forță care poate contribui la aceste acțiuni! "
 
Mulțumim  Tom Lantos Institute pentru oportunitatea de a participa la Forum!
S-ar putea să vă placă
Postări asemănatoare

Susțineți tinerii activiști din minorități din Moldova și proiectele noastre

Minority Youth Moldova este în căutare de noi parteneriate sau oportunități de finanțare care, prin intermediul activităților implementate împreună, vor contribui la dezvoltarea sectorului de promovarea și dezvoltarea drepturilor minorităților în Republica Moldova.

Pentru mai multe informații despre cum puteți face o donație sau crea un parteneriat cu MYM, vă rugăm să ne contactați la minority.youth.moldova@gmail.com 

Donează 2%