Empowering future minority leaders

Proiectul are ca scop organizarea anuală școlii de vară privind drepturile minorităților și a Forumului Național anual pe problemele minorităților.

În proiect au participat 25 de tineri lideri din diferite regiuni ale Moldovei, care pe parcursul școlii de vară timp de 7 zile și-au îmbunătățit cunoștințele și abilitățile în domeniul promovării și protecției drepturilor minorităților.

În cadrul Forumului anual al minorităților, care a avut loc în Parlamentul Republicii Moldova, au fost discutate mecanisme de promovare, încurajare și protejare a drepturilor minorităților la toate nivelurile de stat.

 Mai mult, în cadrul proiectului, participanții proiectului au fost în Germania, unde a fost efectuată o vizită de studiu la Centrul European pentru Minorități.

Produsul final al proiectului a fost o expoziție la Agenția pentru Relații Interetnice organizată de participanți și un spot video (poezia a lui A. Mateevici Limba noastră în limbile minorităților).

Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar al Centrului European pentru Minorități (ECMI) și al Ministerului Afacerilor Externe din Germania

Perioada de implementare a proiectului: iunie - decembrie 2019

Bugetul total: 70 000 EUR

S-ar putea să vă placă
Postări asemănatoare

Susțineți tinerii activiști din minorități din Moldova și proiectele noastre

Minority Youth Moldova este în căutare de noi parteneriate sau oportunități de finanțare care, prin intermediul activităților implementate împreună, vor contribui la dezvoltarea sectorului de promovarea și dezvoltarea drepturilor minorităților în Republica Moldova.

Pentru mai multe informații despre cum puteți face o donație sau crea un parteneriat cu MYM, vă rugăm să ne contactați la minority.youth.moldova@gmail.com 

Donează 2%